Live Great Horned Owl Cams

Savannah GHO Nest
aktiv jan-april

Store hornugle øredotter:
Flere ugler, inkludert hornugle, har fremtredende øretufter eller "horn", som de også kalles. Funksjonen til disse tuftene er fortsatt omstridt. Noen hevder at de hjelper til med kamuflasje på dagtid, bryter opp formen og hjelper den å blande seg med abboren. Andre mener at tuene brukes til adferdssignalering og artsgjenkjenning. Det som imidlertid virker klart er at de ikke har noen rolle i å høre.

Beskrivelse
Størrelse: 25 tommer (64 cm)
Vekt: 2-3 1/4 lbs (906-1472 g)
Migrasjon: Delvis Migrant
Habitat: De fleste skogtyper, gressletter, busker og steinete områder med bratte kløfter
Populasjon: Vanlig

Interessant fakta:
Stor hornugle er den største av øreuglene.

Hva er en pip?

Et kjernehull er et lite hull som ørnungen inne i egget lager med sin "eggtann" (en skarp liten spiss på enden av beken) i det ytre skallet når den først begynner å klekkes.

Hvor store hornugler bor:
De bor i en rekke habitater, inkludert løvskog og blandet skog, åpent land og noen ganger forstadsparklandskap.

Great Horned Owl

Great Horned Owl

Hva store hornugler spiser:
De lever av kaniner, øgler, frosker og fugler. De er i stand til å ta fugler opp til størrelsen på en kråke.

Når hornugler hekker:
Hornugler er en av de tidligste som begynner å avle, de begynner ofte å legge egg i slutten av januar, når det fortsatt er snø på bakken.

Om store hornugler
Denne store, hovedsakelig nattaktive uglen har store oppreiste øredotter, og dens grå – for det meste brune fjærdrakt er flekket over og sperret under, noe som hjelper den til å hvile nesten uoppdaget i dagslys. Det er oftest sett med rustbrune ansiktsskiver og en hvit hake og svelg. Forekommer i hele Nord- og Sør-Amerika, fra den nordligste tregrensen og sørover til Chile, okkuperer den bredeste habitatområdet for noen ugle i verden. Dette er fordi den tar et bredt variasjon av byttedyr og vil bruke praktisk talt alle hekkeplasser, inkludert fjellvegger og gamle bygninger som tilbyr tilstrekkelig dekning.

Slik ser de ut:
De kan variere mye i farge fra nesten hvite (helt i nord), til brune og grå lenger sør. De er sterkt flekkete og stripete fugler med en karakteristisk hvit hals. Øretottene er fremtredende som de store gule øynene.

Hvor hornugler hekker:
Reiret vil ofte være på en klippehylle eller av og til på bakken. De er også registrert ved bruk av gamle hegre- og haukereir. De vil legge 2 eller 3 hvite egg.